fredag 23. mars 2012

Kulturpåvirkning fra USA

Nordmenn opplever mer influens fra vesten i deres samfunn enn før. Det er pågrunn av filmer, spill, blader of tv programmer. Dette er selvfølgelig bra for språket vårt. Denne påvirkningen er bra for oss når det gjelder språket fordi engelsk er et verdensspråk men det er fortsatt mange som syntes det er mange som syntes denne påvirkningen er en negativ ting.

Hver nordmann opplever en eller annen form for Engelsk hver dag. Mange hører og leser engelsk fra filmer. Omtrent alle filmer du kan finne på tv har engelsk tale og skuespillere som snakker engelsk. Siden det er mange kjente skuespillere så får folk lyst til å se filmene pågrunn av dem. Når vi samtidig leser Norsk tekst nederst på skjermen og hører engelsk så lærer man selvfølgelig mye engelsk på den måten. Dette er en positiv ting for alle.

Hvert år blir det laget utallige spill fra vesten. Dette inkluderer også rolespill og flerspiller spill der man kan møte folk fra hele verden. Der du kan skrive og snakke med hverandre. Flertallet snakker engelsk "online". Spill generelt er spilt av ungdom. Du er noen ganger avhengig av å kunne engelsk hvis du skal klare å spille et spill. fordi du blir forklart hva du skal gjøre på engelsk. Spill er en voksende kultur over hele europa og er som regel vanlig å finne i det Norske hjem. Spill kan være positivt fordi man kan kommunisere og lese engelsk.

Vi får ikke bar engelsk fra skjermen men vi kan også lese engelske blader som for eksempel: New york times og National Geografic. Her får du lese om politikk, konfliker, folk, kultur og mye mer på engelsk. Dette er til stor hjelp hvis du har lyst til å lære og skrive engelsk.

Konkusjonen er at Norge opplever en invasjon av amerikanske produkter. Alt fra spill til blader. Jeg tror at dette kan være en bra ting siden vi kan lære et språk som blir brukt veldig mye. Vi lærer det utenatt at vi egentlig er klar over det selv. Men det er selvfølgelig folk som ikke er enig med meg. Det er noen som mener at all engelsken ødelegger Norsk kultur. Så det negative er selvfølgelig at det går utover språket vårt. Så Norge har komet i en forsvarsfase slik som Frankriket og Tyskland. Mye av barnekanalene har blitt oversatt til norsk. Men tenk deg om. Er du redd for det Engelske språk? Vil du beskytte kulturen din? Eller tar du det helt greit?









 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar